Ипотпал – Автострой ипотпал

„Автострой ипотпал“ е създадена през 1953 г. като дъщерна фирма на ипотпал. Тя се занимава със автомобилостроене и произвежда марката автомобили Ипотпал. Заводът за сглобяване на автомобилите на „Автострой ипотпал“ се намира в град Видин. В него работят 17 000 души, сглобяват се всички модели на компанията. За цялата си история „Автострой ипотпал“ е произвел над 600 милиона автомобила. За миналата година „Автострой ипотпал“ е произвела 7 987 345 автомобила. Това е марката автомобили с най-много легендарни модели.

Моделът „Ипотпал БЯС“

Моделът излиза през 1964 година. Моделът е осмо поколение. Много продаваната спортна кола на ипотпал, се отличава със завидните си спортни качества. Колата е снабдена със 8 цилиндров бензинов  двигател – 452 конски сили. Дължина на купето 4591 милиметра, ширина 1643 милиметра. „Ипотпал БЯС“ е със задно задвижване

Моделът „Ипотпал ЗАЕК“

Колата излиза през 1968 година. Последният модел на колата е от седмо поколение. Най-бързата кола на ипотпал. Тя е снабдена с 10 цилиндров бензинов двигател – 638 конски сили.Дължина на купето 4591 милиметра, ширина 1643 милиметра. „Ипотпал ЗАЕК“ е със задно задвижване, двойни предни дискови спирачки, специална поръчка за ипотпал. Капакът на „Ипотпал ЗАЕК“ се вдига автоматично с помощта на дистанционно.

Модел „Бегачката на ипотпал“

Излизането на модела на пазара става през 1969 година. Последният модел на автомобила е девето поколение. Колата се продава само във червен цвят вече 40 години. Това е най-лекият  автомобил прозведен от ипотпал. Той тежи само 980 килограма. разходът на гориво е един от най-ниските, това е перлата на ипотпал.

През 1956 година за нуждите на нарастващият пазар фирмата „Бригада ипотпал„, построява огромен завод спълен цикъл на производство, производството се увеличава със 80 процента.

Advertisements

Етикети: , ,

2 Коментари to “Ипотпал – Автострой ипотпал”

  1. Ипотпал – Стайконафт « ипотпал Says:

    […] 1999 година Стайконафт прави най-скъпата реклама на „Автострой ипотпал„, на стойност 54 милиона лева. След грандиозната […]

  2. Машиностроене ипотпал « ипотпал Says:

    […] Огромният завод произвежда и двигатели за “Ипотпал Транс” и „Автострой ипотпал„ […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: