Ипотпал – Стайконафт

Стайконафт  е руска фирма и единствения партньор на ипотпал за разпространение на стоки и услуги на руския пазар. Фирмата е основана през 1889 година от Иван Иванович.  Стайконафт е притежател на 324 магазина из цялата страна и мрежа от офиси във големите руски градове, Москва , Казан, Санкт-Петербург и Новосибирск.

През 1991 фирмата сключва договор с ипотпал, за изкупуване на цялата продукция на компанията. През 1992 година се наблюдава спад в акциите на Стайконафт. Фирмата се занимава също и с продажба на нафта, бензин, дрехи и компютърна техника.  Главният офис на Стайконафт се намира в град Москва. Годишният оборот е около 4.5 милиарда лева, а печалбата 1.2 милиарда лева.

Най-голям ръст в продажбите Стайконафт отчита в автомобилната сфера. През 1999 година Стайконафт прави най-скъпата реклама на „Автострой ипотпал„, на стойност 54 милиона лева. След грандиозната реклама е последвал бум на продажбите на фирмата. Стайконафт отчита 400% ръст на оборота, и 70% ръст на печалбата.

Стайконафт има назначени 4 591 служителя, тя е с пазарна капитализация – 12 милиарда лева. През 2003 година ипотпал закупува 13% от фирмата.

Advertisements

Етикети: ,

Един коментар to “Ипотпал – Стайконафт”

  1. Димитър Сачков – ипотпал « ипотпал Says:

    […] с Иван Иванович, основател на руската фирма „Стайконафт„. Той му предлага да изкупува цялата му стока, за […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: