Машиностроене ипотпал

„Машиностроене ипотпал“ е  основана през 1942 г. Тя произвежда всички машини за останалите компании на ипотпал. Първата фабрика на “Машиностроене ипотпал” е построена през 1943 година от “Бригада ипотпал”. Тя се намира в Ямбол, на 80 километра от Бургас. Тя се простира на площ 7200 кв.м, и осигурява работно място на 600 души. Първоначално започва да произвежда машини, за “Автострой ипотпал” , по-специално за заваряването на купетата на автомобилите т.е електрожени и роботи. Но с нарастването на нуждите на останалите компании, “Машиностроене ипотпал” разширява своята дейност. През втората си година изпълнява поръчки на “Хлебозаводи ипотпал” – поръчани са 300 хлебопекарни, 400 фурни и 7 ярмомелки. Това принуждава ипотпал да разшири производствените мощности на “Машиностроене ипотпал”.

 

След 5 години усърдна работа и огромно разширение, “Машиностроене ипотпал”, произвежда и доставя на всички компании на ипотпал, нуждаещи се от машини. “Болници ипотпал”, се снабдяват с 80% от болничната си апаратура, с което разходите падат със 14%. Произвеждат се 95% от нужните инструменти и машини за “Бригада ипотпал”. През **** “Компютри ипотпал”, получава матриците за производство на дискове и дънни платки от “Машиностроене ипотпал”. През фирмата наема десетхилядният си работник – капацитете на заводът се е утроил само 2 години.

Огромният завод произвежда и двигатели за “Ипотпал Транс” и „Автострой ипотпал

 

След 10 години от основаването на “Машиностроене ипотпал”, тя вече дава 70% процента от нуждите от машини и инструменти на ипотпал, за производството на готови стоки на останалите компании.

Advertisements

Етикети: , ,

Един коментар to “Машиностроене ипотпал”

  1. Бригада ипотпал « ипотпал Says:

    […] и т.н . Първият клиент на „Бригада ипотпал“ е „Машиностроене ипотпал„, а най-голям – „Автострой […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: